Labots2021-05-09 10:20:36
Atšifrējumsbet pirte bijusi tumsā. Aiz bailēm un sajukuma iebraucis grāvī ar visiem ratiem, un krietni iebādējies tigdams [tikdams] pie saprašanas.

219

Mana vectēva stāsts.
Vilkači esot tādi cilvēki līdzīgi burvjiem. Viņa nopietnā saiešana esot pirtī. Vilkači darot kādu joku uz Ziemas - svētkiem. No tam ir cēlūsēs paruņa: Vilkačiem ir astes izcēlušās uz Ziemas - svētkiem. Pie vilkačiem pieder ari sievietes. Reiz saimnieka un kalpa sieva esot palikūšas par vilkačiem. Katru vakaru uz Ziemas- svētkiem pa durvīm laukā. Puisim miegs nenāk izlien laukā. Sētas vidū esot bijis. Vecs bišu aulis. Puisis ielīdis, puisis ielīdis aulī un gaidījis kas nu notiks. Nāk saimniece abas divas ar kalpu sievu un runā tadu nesaprotamu valodu, kā puisis itnekā nevar saprast. Šīs kautko izvelk iz kabatas un sāk ēst ko garšigu, bet puisis nekā nezin. Kā jau vecs izkaltis aulis lielas šķirbas. Viņš mana kā kaut kas iekrīt. Puisis paņem un iebāž kabatā. No rīta pārgājis mājās apskatījies govju rausis.(Izkaltis govju mēslis.)
Eleonora Binder III klasē
Slokas pilsētas pamatskolas skolniece.