Atšifrējums[384]
Garoza Gotfrids.
20. nov.

Vēsturiska vieta Salas pagastā
Salas pagastā, uz Lielupes labā krasta iepretīm Dubultiem atrodas Lēģera kalns. Viņš ir desmit asis augsts un apaudzis ar priedēm. Par šo kalnu veci ļaudis zin daudz nostāstus. Agrāk, kad Francijas ievērojamais kaŗa vadonis Napoleons sāka iekaŗot visu Eiropu, viņš nāca ari caur Latviju uz Krieviju. Viņa kaŗaspēks bija nokusis un apmetās Salas pagastā pie Lēģeru kalna lēģerī. No šā laika tas kalns tika nosaukts par Lēģera kalnu. Tur Napoleonam bija notikušas ari sīvas kaujas. Kritušos kaŗa vīrus tur pat aprakuši, kur tagad ir lielāks mežs, kā citur. Mana vecmāmiņa stāsta, ka viņas vecmāmiņa
KolekcijaSlokas pilsētas 1. pamatskolas vākums