Uzrakstijis: Jānis Lasis. V. Klasē.
Latvijas gara mantu krātuvei.

1. Kauli vien, kauli vien!
Kādreiz čigāns nopircis aknas un ēdis. te pienācis žīds un prasījis, ko šis tur ēdot. Čigāns atbildējis, ka aknas ēdot. Žīds prasijis: "Dod man ar`!" Bet čigāns atbildējis: "Kauli vie, kauli vien!" Tad žīds prasījis, kas tās par aknām, kur kauli iekšā. Bet čigāns paskaidrojis, kā tās esot ārzemes aknas.

3314

2. Pīpī līķis!
Kādam saimniekam nomirusi sieva. Viņš liek nokaut uz bērēm cūku. Divi čigāni Pipī un Andreijs vārdā, grib pa nakti cūku izzagt. Vakarā iegājuši klētī Pipi atrod cūku drīz, bet Andreijs vēl ilgi grabstās līdz uzskrien uz līķi, kas ari nolikts klētī. Andreijs tūlīt iesaucās: "Pipī līķisa!" Pirmo reiz viņs iesaucā[s] ļoti klusu, Bet tā kā Pipī nedzird, tad Andreijs sauc otru reizi, jau stiprāk: "Pipī līkisa!" Pipī vēl neko tikai raujās gar cūku. Andreijs vairs
KolekcijaSlokas pilsētas 1. pamatskolas vākums