AtšifrējarihardsLo
Labots2024-05-26 19:04:18
Atšifrējumskas muļkeišam līkas, ka reit ligus nauda. Tad muļkaits sadusmōjās un saka, ak! reit da reit, tijuleit tev bijus nāve un sāc cik spāka cērst kūku, ka skaidas vīn laksta. cikam viņš cērš, cērš, sāc nauda bērt. Tagad viņš palīk priceigs un sāc bērt naudu kulē. Te par nalaimi īt garum vīna meiliņa muļkis tū viau dzejis dāmaj taj var pastāstēt ujtim par mīkykumu un viņu var tī apsakt vai pat mīkaut. Tai muļkeits īdumāja savā prātā un ar reizi nēma tū meitiņu, nūsijta un ar vijsu ue mājam pa mežu. Brāli tū radzādami muļki bārin un vēļāk nēma meitiņu aiznese un pārti un tur zam graidas apglobāja. sitrā dīnā pi kaimiņu meklēja paliceja meitines gudri bŗali nu tā skuma, bet muļkis mīkoja āzi un izcēļa uz uztobas. Sad viņš staigāja drīes un ni par kū nabādōja. Kad sabraucia policeja pi virsim un sāka meklēt meitines, tad muļkis teicia kaida tej meitine bija ar ragim vai bez ragim. Gudri brāli mēsabeidūši drebēvīn, ka jūs muļkis īliks palicā un mīūnā muļki, Bet muļkis izkāpia uz grijudia āzi vērsā uz policejas. tai ar tū policeja sadusmojas uz muļka un aizgaja prūjām rĪmodain: kūjau ar muļki sarunāsi. Te var redzēt ka muļkis izglāba sevi un brālus nu nalaimes, kam na āža varbyut policeja byutu atrodusa meitiņu un viņus vijsus
KolekcijaFranča Abuža folkloras vākums