AtšifrējaEmis
AtšifrējumsPasakas un teikas. Līze Ronis Vecsaules pag. dzim 1871 g. 67 g. veca.

Vecos laikos saimnieks gājis uz riju kult. Teicis lai puiši vēl paguļās būšot viens pats visu padarīt. Līdz gaismai bijis viņam vis gatavs. Vienu rītu puisis gribējis iet apskatīties ko saimnieks īsti tur dara. Saimnieks uztaisījis klājienu, pielaidis katrā stūrī uguni. Un staigājis ar skalu apkārt teikdams. Pamazi, biguzi, pamazi biguzi. Pēc kāda laiciņa labība gatava izkulta. Otru rītu puisis uzcēlies agrāk nekā saimnieks. Ar tāpat uztaisījis klājienu pielaidis katrā stūrī uguni. Un ejot ar skalu apkārt tāpat teikdams pamazi, biguzi, pamazi, biguzi. Bet uguns šo neklausot, par laimi gadījies saimniekam nākt un tas uguni apslāpējis.

Praktiskie ticējumi. Jānis Ronis Vecsaules pag. Čapanos dzim. 1860 20. nov. 78 g. vecs.

Vasarā kad suns ēd zāli tad tuvojās lietus.