Ak222-Ilgvara-Ozola-dienasgramatas-07-0035
AtšifrējaDina Ozola
Labots2024-07-10 12:51:04
Atšifrējumsnodzērušies tēju, prasu vai negrib braukt mums līdzi uz Pinomāru pie uz vīra darbnīcu. Viņa tūlīt ir ar mieru un tūliņ dodamies ceļā. Pāris kvadras tālāk parāda Schmita māju kas ir zāģa zobveidīga, bet ārā nekāpjam un braucam tālāk uz Pinamāru. Viss ceļš asfaltēts, tikai ir ļoti līkumains. Aizbraucam uz Minomaŗu auto terminālu kur gribam satikt MIKITINSKIS kundzi, bet strādājot tikai no rīta un dzīvojot Villa Gesellā. Tad tālāk dodamies uz Komarovska kunga darbnīcu. Apstājamies ar mašīnu laukuma malā. Durvīs parādās pats Komarovskis. Laiciņu noskatījies uz mums tad nāk uz mūsu pusi. Apsveicinamies. Viņš ir pārsteigts par apmeklējumu. Paliekam stāvēt betonēta laukuma vidū un pārrunājam. Tagad esot atkal uz kājām. Inflācijas dēļ pazaudējis visu. Pārdevis 2 mājas un nekas par to neesot iznācis. Bijis pat tā ka lai būtu ko ēst jāejot makšķerēt, jo neesot bijis ne centavo kabatā. Tā norunājam tai pašā vietā stāvot gandrīz līdz tumsai un tad braucam mājā. Sieva paliek un braukšot reizē ar vīru. Dodamies līdz galvenai ielai un tad līdz riņķlaukumam un tad nogriežamies uz Villa Gesella. Nonākam Gesellā ap 19 00. Ieeju parunāt ar Don Miguelu. Pārrunājam šo un to: par siļķēm u.c. ko šejienieši nepazīst. 21 00 ieeju ar savu filmu projektoru u.c kas vajadzīgs filmu rādīšanai. Uzstādu ekrānu. Sāk smidzināt drusku lietus. Par filmas rādīšanu bija izziņots pazīstamiem kaimiņiem. Tie sanāk ar nokavēšanos un rādu filmas par CATARATAI IGUAZU un vienu skaņu filmu. Visi ir ļoti priecīgi un izsaka lielu paldies. Beidzu 23 30.**
Sestdien 29. martā (80)
Krāmēju (tarzāna) šķūnīša augšu, jo tur tik pilns ka ne apgrozīties. Braucam ap 13 00 meklēt kādu vietu kur var dabūt ceptu (pollo) cāli un tur pasūtu vienu uz 16 00. Ap 16 00 cālis ir gatavs un dodamies pie Vilmaņa. Tas stāsta ka nevarot braukt uz Kanādu, jo nevarot izīrēt dep. Biļešu pieprasījumu lai pagarinot uz 18. maiju, bet lai nemaksājot. Kad būs jāmaksā tad paziņošot, kas būs pirms 18. aprīļa. Uzdzeram Gin ar Coca- Cola un arī vīnu. Tā nodzīvojam līdz 22 00. Aizbraucam uz V.Gaselli veco centru un nopērkam kūkas priekš Helmaņiem.
Svētdien 30. martā (80)
Krāmēju "tarzāna" augšu un apakšu. Pastaigājos ar Aniņ pa jūrmalu un apguļamies kāpas siltajās smiltīs un tur drusku paguļam un tad ejam mājā. 15 00 dodamies pie Hermaņiem. Jāizbrauc vairāki līkumi, jo visur ir CONTRAMANO ( pretvirziena iela). Beidzot nonākam uz 106 "paseo"un Ov ... 4, bet izrādās ka šeit viņš nedzīvo, bet Porei 106 4 ov 3 Bis 1 māja. Tā tūlīt atbild mūsu roku plaukšķināšanai un iznāk Hermaņa kundze un sauc tūlīt iekšā. Es ar papu apsēžos tuvāk Hermanim. Mēs aizvedam kūkas un papus ķiršu liķieri. Viņa sagatavo svietmaizītas ar olu u.c. un kafiju. Runājam par šo un to, dzeram liķieri, ēdam maizītes un kūkas un dzeram kafiju. Tā norunājam līdz 18 00 un braucam mājā. Lasam Seb... ko dabūjām no Vilmaņiem līdz 22 30.
Pirmdien 31, martā 980)
Pieceļamies ap 6 30 nevar ilgāk