AtšifrējumsErna Zubova
Erna Zubova dzimusi 1919. gadā 17. augustā Murmanskā.
Erna Zubova mācījusies Rīgas 2. ģimnāzijā ar humanitāro novirzienu. Pabeigusi grāmatvedības kursus un mašīnrakstīšanas kursus. Viņas pirmā darba vieta bija Rīgas slimokase.
Erna apprecējās 23 gadu vecumā, vīrs - Egons Zubovs. Otrā pasaules kara laikā abi dzīvoja Kurzemē.
1942. gadā piedzima meita Lilita. Kara laikā zaudējusi savus trīs bērnus, palika tikai meita Lilita.
1946. gadā Erna sāka strādāt par skolotāju Strutelē Krišjāņa Barona pamatskolā.
Engures pagastā Erna Zubova aktīvi pavadīja gandrīz 50 gadus. 1954. gadā nodibināja veco ļaužu deju kolektīvu. Viņa vadīja arī dramatisko kolektīvu un jauniešu deju kolektīvu, kā arī jauno tradīciju ansambli.
1974. gadā Erna Zubova aizgāja pensijā, bet turpināja strādāt par kultūras darbinieci līdz 1975. gadam un par bibliotēkas vadītāju līdz 1976. gadam.
No 1977. gada Erna pievērsās savam vaļaspriekam - papildināja un apkopoja dzīves laikā savākto novadpētniecisko informāciju par Enguri, tās apkārtni, Engures jūrskolu un jūrniekiem. Arī viņas pašas ģimenē bija trīs jūrnieki - tēvs, brālis un vīrs.
Erna Zubova piedalījās izdevniecības "Preses nams" 1988. gadā izdotās enciklopēdijas "Latvijas Jūrniecības vēsture" izveidošanā.
Kopš 2000. gada rudens Erna Zubova atdusas Engures kapos.
Erna Zubova bija lieākā folkloras zinātāja Engurē un Engures pagastā. Bija liela stāstītāja, prata aizraut klausītājus ar savu stāstījumu. Viņa bija pierakstījui no iedzīvotājiem dzirdētās teikas un nostāstus par vitām un notikumiem Engures pagastā. Savukārt 1985. gadā kopā ar skolēniem viņas stāstītās teikas un nostāstus pierastīja Engures vidusskolas skolotāja R. Vanaga. 2007. gadā tās iesniegtas LFK.

KolekcijaSintijas Skribes folkloras vākums