1895-6-zinatniska-ekspedicija-21-0013
AtšifrējaDace Bula

3. jul.
Uzrakstu šēmatiski [shematiski] trīs jaunrades dejas. Palīdzu melodiski veidot deju. Noturam mēģinājumu, mācamies jaunas dejas, soļus, tvērienus un stāju.
4. jul.
No Zasas pārbraucu uz Aknisti. Aknīstē iepazīstos ar bērnu dārzu, kur pierakstu rotaļas, dejas un spēles kā arī sniedzu aizrādījumus, ko labāk izmantot no esošiem materiāliem. No Aknistes dodos uz Neretu.
Aizeju pie Zālīša Jāņa 75. g. v. "Zvejniekos". Sarunāju ka atnāk 6. jul. uz skolu mēģināt un atcerēties vecās dejas. Zālītis iedeva man ziņģu grāmatu, kuru sarakstijis ap 50 gadu atpakaļ. Zālītis strādā kā zirgkopis Molotova vārdā nosauktā kolchozā.
5. jul.
Dodos uz Rites ciemu. Rites ciemā darbojas trīs deju pulciņi. 1) Rites tautas nama, 2) l/a Varonis, 3) Rites 7. g. skolā. Rites tautas nama deju pulciņu vadītāja Mežraupe Biruta strādā kā tautas nama vadītāja. Pulciņš darbojās no 1951. g. rudens, 4 pāri, iestudētas astoņas dejas. 1) Līkuma deja, 2) Rucavietis,

Kolekcija6. zinātniskā ekspedīcija Ventspils un Jēkabpils (Aknīstes un Neretas) rajonā